Yogaretreat

‘Retreat’ betekent letterlijk ‘je terug trekken’, een tijdelijke afzondering. Even uit de mallemolen van het dagelijkse leven, even tijd voor jezelf en aandacht voor je lichaam en geest. 

Met het beoefenen van yoga breng je aandacht naar je lichaam. Kijk maar eens naar je houding, hoe sta jij? Meestal wiebelen we van het ene been op het andere. Maar als je je gewicht verdeelt over je beide voeten, dan sta je in evenwicht, je bent letterlijk in balans. Met yoga oefen je de houding van je lichaam. 

Door bewust te ademen en met aandacht de yogahoudingen uit te voeren, maak je jezelf bewuster. De adem is de verbinding tussen je lichaam en je geest. Ademen kun je alleen in het nu. Je kunt niet gisteren ademen en ook niet alvast in het vooruit ademen. Door te focussen op de adem ben je in het hier en nu. Yoga brengt je concentratie.

Yoga

De yoga- en meditatiesessies worden verzorgd door Hotske. Zij beoefent al lange tijd yoga. Graag neemt zij jou mee in de sessies op zoek naar balans in de yogahoudingen, naar innerlijke focus, en lichtvoetigheid. Plezier en lichtvoetigheid horen sowieso bij yoga. Het is een weg, yoga is geen einddoel. Bewandel dan de weg met plezier en lichtvoetigheid. Er is geen goed of niet goed. Er is wel aandacht, concentratie en het bewust worden van je lichaam en je geest. 

Deze yogaretreat is voor iedereen, zowel voor beginners als voor de gevorderde beoefenaar. Je bent van harte welkom om de yogasessies te volgen, we beoefenen de Hatha yoga, afgewisseld met Yin yoga en Chakra yoga. 

Hatha yoga is een vorm van yoga waarbij we met uitgebalanceerde oefeningen en met aandacht, evenwicht brengen in lichaam en geest. Bij de Hatha yoga is er duidelijk een opbouw in de les tussen zittende, staande en liggende houdingen. Na het beoefenen van de asana’s, de yogahoudingen, is er altijd een moment van ontspanning. De lichamelijke inspanning wordt dan als het ware in je systeem vastgelegd, je wordt dus een stukje bewuster.

Yin yoga is gebaseerd op de Hatha yoga, maar de houdingen worden langer aangehouden. Dit heeft een goede uitwerking op je bindweefsel, spieren en gewrichten. Omdat je langer in de houding blijft, leer je je lichaam goed kennen. Ook bij lichamelijke klachten is deze zachte vorm van yoga prima te beoefenen.

Chakra yoga is een les waarbij de houdingen gerelateerd zijn aan de chakra’s. Een chakra is een energiepunt. De zeven chakra’s zitten in ons lichaam van je stuitje tot je kruin. Bij elk chakra hoort een eigen thema, bij een goede balans stroomt de energie gemakkelijk door je lichaam. 

‘Yoga’ betekent ‘in verbinding’, in verbinding met jezelf, met elkaar en verbinding van lichaam en geest. Bovendien is er tijd, vrije tijd, tijd om te wandelen, tijd voor yoga, tijd voor een goed gesprek, tijd voor jezelf en tijd voor stilte.

De zee van Molkwerum
Yoga in de kerk
Link naar yogaretreat pagina
Yoga in de kerk
blog image

Regina

Accommodatie; Gezellig, ruim, schoon en gastvrij. Yogaruimte; Prachtig, geeft de yogasessies voor mij een diepere laag. Yogalessen; Rustige stem, goede begeleiding, goed contact, fijne muziek, ruimte voor vragen en overleg, gevarieerd. Kortom; Ik heb genoten, alleen maar positief, een warm bad, heel veel dankbaarheid.

blog image2

Sjoukje

Hotske en Klaas, heel erg bedankt voor de fijne dagen. Een warm welkom, gezelligheid, stilte, heerlijke maaltijden, een lekker bed, mooie gesprekken. Fijne yoga en heerlijk wandelen, het was precies wat ik nodig had om weer terug te komen bij mezelf. Het IJsselmeer gaf me een thuisgevoel en een gemis. Eenmaal thuis werkte het zeker nog door. De yoga weer meer opgepakt en ook het schrijven, fijn.